keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Nuorten Ääni -toimitukselta vanhemmille!

Nuorten Ääni -toimitus on Helsingin nuorisoasiainkeskuksen demokratia- ja mediakasvatushanke. Tavoitteenamme on tarjota nuorille mahdollisuus osallistua median tekemiseen sanomalehtityön ja tv-työn avulla. Pääyhteistyökumppaneitamme ovat Helsingin Sanomat, Yleisradio, Suomen Kuvalehti ja IRC-Galleria.

Nostamme lehtijuttujen ja keskusteluohjelmien muodossa esille yhteiskunnallisia asioita, jotka nuoret kokevat tärkeiksi. Tähän mennessä olemme tehneet TV-ohjelmia mm. aiheista "Nuorten mielenterveysongelmat - mistä saa apua?" ja "Pitäisikö nuorten juomiseen puuttua?", sekä lehtijuttuja mm. "Youtube-vaalimainokset eivät vakuuta nuoria" ja "Yle jättää nuoret ulos kanavauudistuksesta".

Kokoonnumme maanantaisin ja keskiviikkoisin nuorten toimintakeskus Hapessa, joka on täysin päihteetön tila. Toimituksen tapaamisissa on aina mukana aikuisia: hankkeen tuottaja Ismo Kiesiläinen, joka hoitaa TV-puolta ja toimittaja Elisa Miinin, joka ohjaa puolestaan lehtiryhmää. Toimituksen kokouksissa puhetta vetävät nuoret puheenjohtajat, jotka äänestetään puolen vuoden välein nuorten joukosta demokraattisin periaattein.

Toimintamme perustuu siihen, että nuoret tekevät itse kaiken alusta loppuun. Nuoria koulutetaan erilaisiin työtehtäviin, jotka liittyvät median tuottamiseen tai esimerkiksi kokoustaitoihin. Toimitus tarjoaa nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden olla itse tekemässä valtavirtamediaa ja myös saada tärkeää koulutusta erilaisilla mediatyön osa-alueilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti