keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Täydelliset nuoret naiset


Monet ikäisemme tytöt tekevät hirveän paljon asioita ja yrittävät joka paikassa täysillä. Emme tiedä, pitävätkö tytöt elämäntyylistään, miksi he tekevät niin kuin tekevät tai miten se heihin vaikuttaa. Mutta silti kukaan ei puhu heistä ikinä. Aina puhutaan vain syrjäytyneistä ja päihdeongelmaisista, samalla kun nämä päinvastaiset nuoret jätetään oman onnensa nojaan puurtamaan ja taistelemaan menestyksestä.
Lähdimme etsimään tyttöjä, jotka ovat hyviä vähän kaikessa. Balettikouluilta, musiikkioppilaitoksista ja nuorten vaikutuskanavista. Monet äidit lähettivät meille sähköpostia ja kertoivat täydellisistä tyttäristään, joilla on kaikessa kymppi ja joita ainakin heidän puolestaan saa haastatella vaikka heti. Monista urheilujoukkueista kerrottiin, että yli puolella heidän määrätietoisesti harrastavista tytöistään on todella hyvä keskiarvo. Ainakin useiden aikuisten mielestä tällaiset tytöt olivat oikeita ihannetapauksia.
Tämä juttu ei kerro teille, onko ilmiö myönteinen vai kielteinen. On myös aika vaikeaa selittää edes, miksi tytöt tekevät niin kuin tekevät. Mutta ainakin he saavat itse hetken aikaa kertoa asiasta niin, että joku heitä kuuntelee.

Ihannetytöt-insertti A-studiossa 29.11!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti