Marraskuun aikana Nuorten ääni -toimitus on pohtinut Suomen Kuvalehden Megafoni-blogissa painetun sanan tulevaisuutta sekä Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuteen liittyviä epäselvyyksiä.
"Kuulostaa pelottavalta, että selailisin tulevaisuudessa omien lasteni
kanssa iltasatukirjojen sijaan nettiä, tai että päivän uutisten selailu
kännykästä olisi pakko eikä enää vain kätevää", painettua sanaa puolustava Oona kirjoittaa.
Aleksei puolestaan jakaa kokemuksiaan kaksoiskansalaisuudesta ja siihen liittyvistä lakikiemuroista. Tällä hetkellä Aleksein on välteltävä Venäjälle matkustamista, sillä hän ei ole saanut varmuutta, koskeeko Venäjän asevelvollisuuslaki häntä vai ei.
"Suomalaiset valittavat, että valtio on yliholhoava, mutta Venäjä on pahempi. Se holhoaa meitä yli rajojensa," Aleksei toteaa.
torstai 27. marraskuuta 2014
tiistai 11. marraskuuta 2014
"Kaikki, mitä teemme, vaikuttaa myös toisiin"
Miettivätkö suomalaisnuoret, miten heidän tekonsa vaikuttavat yhteiskuntaan? Nuorten Ääni selvitti asiaa ja teki aiheesta jutun Ylen nettisivuille.
Juttu lähti käyntiin siitä havainnosta, että Ukrainassa nuoret ajattelevat tekojensa vaikuttavan yhteiskuntaan. Suomessa vaikuttamisen ajatellaan kuuluvan lähinnä päättäjille. Totesimme asian eräänä kesäpäivänä Helsingin kaduilla, kun kysyimme suomalaisnuorilta: ”Miten se, mitä sä teet tällä hetkellä, vaikuttaa yhteiskuntaan?”. Kysymys sai monet hämmästyneiksi tai vähintään mietteliäiksi. Eräs haastateltavistamme kuitenkin uskoi, että kaikella, mitä teemme, on vaikutusta.
Kuinka meidän tekomme ja valintamme sitten vaikuttavat yhteiskuntaan? Kysyimme asiaa monilta eri alojen asiantuntijoilta ja ymmärsimme, että kaikenlaiset asiat pelkästään arkipäivän elämässä vaikuttavat.
Selvitimme myös, kuinka 87-vuotias Aira Samulin on teoillaan ja valinnoillaan vaikuttanut suomalaiseen yhteiskuntaan.
Katso jutut Ylen nettisivuilta:
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)