torstai 25. lokakuuta 2012

Nuorten Ääni -toimitus ehdolla Demokratiapalkinnon saajaksi


Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jaetaan tänä vuonna lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista edistäville hankkeille. Raati on valinnut yleisöäänestykseen kuusi mediakasvatuksessa ansioitunutta hanketta, joiden joukossa on myös Nuorten Ääni -toimitus.

Ilmoittauduimme mukaan, koska Nuorten Ääni -toimituksessa kehitetyn toimintamallin avulla nuoret saavat äänensä kuuluviin valtamediassa. Toimituksessa käytetään erilaisia yhteistoiminnallisia menetelmiä ja harjoituksia, jotka mahdollistavat osallistumisen sellaiseen toimitustyöhön, jota normaalisti tekevät aikuiset ammattilaiset. Samalla nuoret oppivat sosiaalisia taitoja ja vaikuttamista.

Kaikki perustuu yhdessä tekemiseen. Kokeneemmat nuoret auttavat ja opastavat nuorempia, ja kaikki ovat taidoista riippumatta samanarvoisia. Malli sopisi hyvin monistettavaksi myös muualle Suomeen.

Voit tukea meitä äänestämällä Otakantaa.fi-sivulla!

Jos Nuorten Ääni -toimitus ei ole ennalta tuttu, kannattaa tutustua Tästä pitäisi puhua-julkaisuun, jossa esitellään toimituksen juttuja ja toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti